Thursday, August 22, 2013

Anggur

Anggur-Anggur limau... Limau masak merah.. sapa tau sila sambung.

 Setelah 3 tahun lebih menyemai anak..baru nampak hasil

 Happynya aku..tak sabar2 nak tunggu

 semakin membesar

 lagi besar

tak sabar nak menuai hasil

 Dah abis besar

 come2 je..sebesar kuku ibu jari aku

 anggur ku merah rupanya..

 Mau kasi sama Azila

Tq Ila... atas nasihat hang akhirnya anggur yg bertahun hanya berdaun sudah boleh dituai... memang masam la anggur kita.. org2 Tasik Beris kata (Ila bagitau) tak boleh kena air hujan..nanti masam.. alahai..satu gheja lak aku nak buat penutup.. masam pun masam lah.. aku cicah ngan garam! Sedap juga..

2 comments:

  1. Hari tu bersembang (tak ingat dengan siapa), katanya kalau nak bagi berbuah, kena pangkas/buang daun-daunnya @ tunas. Ini petua yang diberikan oleh orang di ladang anggur sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg Azila bagitau..aku dok ingat buang daun je... dah tuai ni nak kena pangkas semula la..

      Delete